Leírás
Hozzávalók 8 adaghoz:
- 100 gramm étcsokoládé pisztáciával
- 100 gramm tejcsokoládé karamellizált pisztáciával
- 2 tojássárgája
- 20 gramm kristálycukor
- 100 ml Frangelico Liquore Nocciola (mogyorólikőr)
- 100 gramm mogyorókrém
- 100 ml mandulatej
- 500 ml tejszín
- Lyons Regency - Kronos (opcionális) 0,5%
Tápanyagtartalom 100 grammonként:
- Energia: 1092 kJ (261 kcal)
- Fehérje: 2,5 g
- Szénhidrát: 3,5 g
- Zsír: 26,7 g
Készítmény:
1. Először mindkét csokoládét olvasszuk fel langyos sütőben. Közben 2 tojássárgáját a cukorral gőz fölött habosra és krémesre habosítjuk. Adjuk hozzá a lágy csokoládét, és jól keverjük össze.
2. Adjuk hozzá a Frangelico Liquore Nocciola-t (mogyorólikőr) és az aromát. Adjuk hozzá a mogyorókrémet (vagy Nutellát) és a mandulatejet (vagy normál tejet), és keverjük simára a keveréket.
3. A tejszínt kemény habbá verjük. Adjuk hozzá a csokoládés keveréket, és jól keverjük össze. Ezután töltse a keveréket egy fagylaltkészítőbe, és hagyja megdermedni.
4. A fagylaltot azonnal tálaljuk, vagy a kész fagylaltot a fagylaltkészítőből szilikon formákba töltjük, azokat műanyag fóliával letakarva. Tárolja a fagylaltot a fagyasztóban, amíg szükséges. Körülbelül 20 perccel tálalás előtt vegyük ki a formákból, és hagyjuk szobahőmérsékleten kiolvadni, hogy visszanyerje csodálatos állagát.