Leírás
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 500 g friss eper
- 80 g cukor
- 3 tojássárgája
- 200 ml tejszín
- 200 ml tej
- 0,25 teáskanál vaníliapor
- vagy néhány mag 1 vaníliarúdból
- 2 evőkanál eperszirup
- 1 tk Crema di Balsamico
- Legio - I (opcionális) 0,25-0,5%
Tápanyagtartalom 100 grammonként:
- Energia: 552 kJ (132 kcal)
- Fehérje: 1,7 g
- Szénhidrát: 15,0 g
- Zsír: 7,1 g
Készítmény:
1. Mossa meg az epret, távolítsa el a zöldeket, és pürésítse kb. 40 g cukorral. Ezután tedd be a hűtőbe.
2. A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük.
3. A tejszínt, a tejet és a vaníliaport egy fazékba tesszük, és keverés közben felforraljuk.
4. Ezután (lehetőleg jeges-vizes fürdőben) hagyjuk kihűlni, időnként megkeverve.
5. Keverjük össze az eperpürét az aromával és a Crema di Balsamico-val, majd keverjük a kihűlt tejszínes-tejes keverékhez.
6. Most vagy tegye be egy fagylaltkészítőbe, vagy tegye a fagyasztóba, időnként megkeverve.